Oslo Pride Logo
14. juni – 23. juni 2019

Pride Parade

Pride Parade er det store høydepunktet under Oslo Pride og er etter 17. mai-toget, det mest synlige arrangementet i Oslo i løpet av året. Bli med og vis frem mangfoldet!

pride parade illustrasjon

Pride Parade er det store høydepunktet under Oslo Pride og er etter 17. mai-toget, det mest synlige arrangementet i Oslo i løpet av året. Bli med og vis frem mangfoldet!

Etter ni dager og nesten 200 ulike arrangementer i hele Oslo under Oslo Pride, samlet paraden i 2018 utrolige 45.000 deltakere og 250.000 tilskuere. I år er paraden på lørdag 22. juni. Den starter klokken 13.00 på Grønland i Oslo og avsluttes i Pride Park et par timer senere.

Paraden er både fest og moro, solidaritet med alle de som ikke kan gå og en politisk markering av mangfoldet av kjønnsuttrykk, seksualitet, identitet og legninger som Oslo Pride representerer. Den består av frivillige bidrag med musikk, kostymer, engasjement og kjærlighet. I paraden skal alle føle seg velkommen, trygge og del av en familie som støtter hverandre.

SØKNADSSKJEMA OG PARADEREGLEMENT FOR DELTAKELSE I OSLO PRIDE PARADEN 2019 PUBLISERES I SLUTTEN AV FEBRUAR. ALLE SOM VURDERER Å DELTA OPPFORDRES TIL Å SETTE SEG INN I PARADEREGLEMENTET FØR DE SØKER OM DELTAKELSE.

Oslo Pride er en ikke-kommersiell festival. Næringslivsaktørers deltagelse i paraden begrenses til partnere av festivalen. Dette gjelder også ansatte som ønsker å vise tilknytning til arbeidsgiver ved å delta med eget banner eller t-skjorter. Ønsker du at din bedrift skal delta i paraden ta kontakt med kommunikasjons- og markedssjef, Thomas André Syvertsen på thomas.syvertsen@oslopride.no

For spørsmål kontakt paradeansvarlig, Gry Anh Holme på parade@oslopride.no

Se paradereglementet her.

For spørsmål kontakt paradeansvarlig, Gry Anh Holme på parade@oslopride.no

Soneoversikt:

Rød sone:
Høyre side i paraderetning nr 1-16.
Venstre side I paraderetning nr 49-56

Gul sone:
Høyre side i paraderetning nr 17-30
Venstre side I paraderetning nr 57-74

Lilla sone:
Høyre side i paraderetning nr 31-47
Venstre side I paraderetning nr 75-92

Grønn sone:
Høyre side i paraderetning nr 119-127
Venstre side I paraderetning nr 93-109

Rosa sone:
Høyre side i paraderetning nr 128-138
Venstre side I paraderetning nr 110-118

Paraderuten 2018:

Deltakerinfo

  • 11:00 – Oppstilling på Grønlandsleiret for alle bidrag med kjøretøy
  • 12:00 – Oppstilling på Grønlandsleiret for resterende deltakere.
  • 13:00 – Paradeavgang fra Grønlandsleiret.

Publikumsinformasjon

Alle er velkomne til å se på paraden.

Paraden består av flere tunge kjøretøy og mange mennesker som skal komme seg gjennom ruta. Vi oppfordrer derfor publikum til å holde god avstand i svinger, da kjøretøy som kjent trenger god svingradius. Samtidig vil det gi bedre utsikt for samtlige dersom en velger å holde litt avstand.

Vi oppfordrer folk til å plassere seg i områder av paraderuta der det er stort og åpent rundt, f.eks. på Grønland torg og bortover mot Stenersgata, ved Biskop Gunerius´ gate og opp mot Kirkeristen, samt ved Stortorvet og oppover i Grensen.

Frivillige fra Oslo Pride vil gå langs paraden og korrigere publikum dersom vi syns det er nødvendig. Vi håper dette blir respektert og forstått av publikum underveis i paraden.